Logo

Linux ontdekken en testen

Wat is een Linux Presentation Day

De Linux Presentation Day (LPD) is een gratis evenement dat voor het eerst in mei 2015 in Duitsland plaatsvond. Sindsdien is de LPD een niet-commercieel evenement van Europees belang geworden. Het wordt elk jaar in de lente en in de herfst gehouden. Tijdens de LPD, kan het publiek Linux ontdekken, vragen stellen en ook Linux testen.

De bedoeling is ook om aan te tonen dat dit vrij besturingssysteem een perfect alternatief is voor andere commerciële besturingssystemen zoals Microsoft Windows en MacOS.

Linux Presentation Day - Linux Day 2020.2
Bekijk grotere kaart

Covid-19 -- De meeste LPD 2020.2 activiteiten worden geannuleerd in België

Vorige evenementen

20192018.22018.1 2017.2 2017.12016.2
verslag: Agenda du Libre en: linux-events.org

Linux - Organisaties

Vermoedelijk kijken alle organisatoren uit naar competente externe helpers voor de dag van het evenement. Als ervaren Linux-gebruiker of als gewone Linux-gebruiker, kan het nuttig zijn contact op te nemen met een van deze LUG-organisaties (zie kaart) om deze tijdens de "Linux-presentation Day" te ondersteunen (bruin merkteken voor Vormingplus, blauw merkteken voor de LUGs, groen voor verenigingen, lichtgrijs voor computer clubs, ...).

Linux - Organisaties
Bekijk grotere kaart
Linux Install Party (LPD 2020)
Bekijk grotere kaart

Wie zijn de gastorganisaties?

Een brede waaier van organisaties kunnen als gastheer van een LPD optreden. Het gaat o.a. over:

Een belangrijk aspect van het LPD-concept is dat heel kleine organisaties (zelfs enkele personen) dergelijk evenement kunnen organiseren. Ze werken dan samen met een school of openbare bibliotheek om Linux aan het brede publiek voor te stellen. De LPD gemeenschap steunt hen op verschillende manieren (bijvoorbeeld door het vinden van helpers, een locatie, presentaties en andere digitale documenten, …).

contact

Als je een LPD wilt organiseren neem dan eens een kijkje op deze website deze website en neem contact met ons op:


be-fr (Luik - Belgïe)

hauke.laging (Berlin)

Juridisch: op dit moment, is de gebruikersgroep Linux Berlijn (Duitsland) wettelijk verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.